Data Privacy week

Bewustwordingscampagne: privacygevoelige materialen inleveren

Deze week is de week van Data Privacy, een week om iedereen bewust te maken van het privacygevoelig materiaal dat we in huis hebben. Dit materiaal kunnen we niet zomaar in de oudpapierbak, de electronicacontainer of bij het restafval dumpen. We moeten hier zorgvuldig mee omgaan om datalekken te voorkomen. In de week van Data Privacy kan iedereen kosteloos vertrouwelijk materiaal inleveren bij een professionele datavernietiger in de buurt!

De voorbereidingen zijn bijna een jaar geleden ontstaan. De week zou eerst plaatsvinden in januari 2022 in de week waarin ook ‘International Data Privacy Day’ valt. Door corona restricties is het verplaatst naar 4-9 april.

MIXmarketing heeft de campagne in opdracht van de CA+ gecertificeerde bedrijven bedacht en voert deze ook uit.

Er is een compleet nieuwe website gebouwd waarop ook persberichten, communicatie materiaal en banners zijn te vinden voor de deelnemende CA+ bedrijven.

Hoewel de stroom van bezoekers die privacy gevoelig materiaal komen inleveren achterblijft is de media aandacht wel volop aanwezig.

Afval magazine

Maandagmorgen live op het AD video kanaal

https://www.ad.nl/video/productie/datalek-door-thuiswerken-dat-gevaar-is-groter-dan-je-denkt-294935

De wethouder van Apeldoorn komt zijn privacy gevoelig gemeente documenten ingeleverd.

https://www.youtube.com/watch?v=P_4yYlcJSKk&feature=youtu.be

Dinsdag een interview op het Meldpunt kanaal van omroep MAX

https://www.maxmeldpunt.nl/digitalisering/voorkom-datalekken-laat-deze-week-uw-oude-laptop-en-papieren-administratie-vernietigen/

Woensdag

De Ochtendspits BNR

Donderdag 7 april: Marc van Gerrevink is morgenvroeg om 6.40 uur, live in het programma ‘DE OCHTENDSPITS’ van BNR Nieuwsradio Daar praat hij over de Data Privacy Week. Mis het niet!!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts

data privacy dag 2023

Data Privacy Dag 27 januari 2023

Voor de CA+ gecertificeerde bedrijven organiseert MIXmarketing voor de tweede keer de Data Privacy Dag. 27 januari 2023 is de dag om je vertrouwelijke materialen

social media dag blog ria luitjes mixmarketing

Social Media dag

Vandaag, 30 juni 2022 is het Social-Media dag. Is dat belangrijk? Nee helemaal niet. Alleen zet het mij wel aan het denken, aangezien ik veel

webinar user tips zoom

Zoom tips & tricks

Webinar: Studenten voor studenten.
We weten na twee jaar corona en vele online-sessies inmiddels wel hoe het werkt. Toch zie ik dagelijks online dingen die beter kunnen. Zeker als je een leuke rol hebt tijdens deze webinars. Daarom speciaal voor de Webinars voor RCN /OCW op 29 en 31 maart hieronder meerder tips voordat de sessie begint en tijdens de sessie.