Content strategie in een dag MIXmarketing Den Haag

Masterclass, training, cursus of workshop! ‘What’s in a name’

Allemaal benamingen die je voorbij ziet komen voor opleidingen in een specifiek vakgebied. Hoe chiquer de naam hoe duurder de opleiding. Maar serieus, ‘What’s in a name’? Het gaat er om dat je iets leert! Iets dat je direct kan toepassen. Dat ‘iets’ leer je bij mij in 1 dag; het opzetten van een Content Strategie. Hoe kom je van A naar B? Hoe kom je van ongeorganiseerde, ad-hoc activiteiten naar een gestructureerde uitvoerbare strategie?

Masterclass, training, cursus of workshop?!

What’s in a name?

Masterclass, training, cursus of workshop, benamingen die je voorbij ziet komen voor opleidingen in een specifiek vakgebied. Hoe chiquer de naam hoe duurder de opleiding. Maar serieus, ‘What’s in a name’? Het gaat er om dat je iets leert! Iets wat je direct kan toepassen. Dat ‘iets’ leer je bij mij in 1 dag; het opzetten van een Content Strategie. Hoe kom je van A naar B? Hoe kom je van ongeorganiseerde, ad-hoc activiteiten naar een gestructureerde uitvoerbare strategie?

Genoeg blogs met lijstjes, toch?

Ik hoor je bijna denken, er zijn online genoeg blogs te vinden met informatie. Ja zeker, die zijn er. Deze blogs gaan vaak over de vorm van content. Met de vorm bedoel ik dan bijvoorbeeld een blog, een video of ‘whitepaper’. Dat is de uitvoering! Hoe kom je tot de juiste invulling van de een blog, wat is het verhaal en voor wie is het? Maar ook wie betrekken we binnen de organisatie of wie zijn beïnvloeders voor onze organisatie? Hoe kom je van A naar B? Dat is wat iedere deelnemer voor zijn of haar organisatie gaat invullen.

 

Van A naar B?

Zelf probeer ik jaarlijks 1 á 2 marketing opleidingen online te volgen. Dit doe ik om direct op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen, maar ook om de nieuwe kennis te kunnen vertalen en te kunnen inzetten voor mijn klanten of in mijn trainingen. In de laatste opleiding heb ik het onderstaande ‘framework’ ontwikkelt: ‘Hoe help ik jou d.m.v. mijn training van A naar B te komen?

Content strategie in 1 dag MIXmarketing CONTENTMIX
Content strategie in 1 dag MIXmarketing CONTENTMIX

Voor wie is deze training interessant?

Voor MKB-ondernemers, want als ondernemer heb je wel vaak de juist basis, weet je dat je positionering of branding van groot belang is. De weg ernaar toe of hoe je het aanpakt is vaak een vraagteken. Laat staan de tijd of een enorm beschikbaar budget.

Voor Marketeers, het kost veel moeite om up-to-date te blijven met alle marketingontwikkelingen. De kunst is juist die nieuwe ontwikkelingen te leren die praktisch en goed toepasbaar zijn binnen je eigen organisatie en waarmee jij kan scoren, maar ook de handvatten meekrijgt om continue goed te kunnen rapporteren op de voortgang.

Voor Social Mediamedewerkers, vaak heb je te maken met een werkgever, of als je in dienst bent bij een bureau een opdrachtgever, waarvoor even content voor gemaakt moet worden. Zonder visie, strategie en dus de richtlijnen waaraan de uiting moet voldoen. In de workshop leer je dat vast te leggen voor je bedrijf of eventueel een opdrachtgever. Niet Ad hoc maar op langere termijn.

Waarom moet ik een Content Strategie training volgen?

Omdat het maken van een strategie veel meer is dan een update maken. Of het nu voor jezelf is of voor een klant. Het is van fundamenteel belang je strategie te bepalen voor je positionering/branding. Stop schieten met hagel! Zorg voor goede Content marketing.

Waar kan ik een content strategie training volgen?

 • In ‘Dé Huiskamer voor professionals’ in Den Haag. Deelnemers uit verschillende branches.
 • Op Curaçao in Emmastad. Deelnemers uit verschillende branches.
 • In-company op je bedrijfslocatie in Nederland. Met de betrokkenen uit je organisatie of bedrijf.

Hoe? Met hard werken!

Met hard werken! Ja ik ben eerlijk, tijdens de training moet je het zelf doen, samen met maximaal 7 andere deelnemers. Ter voorbereiding ontvang je via mail een opdracht. De dag zelf is ingevuld met theorie en opdrachten. Voor de opdrachten ontvang je werkbladen die na elk theorie onderdeel ingevuld gaan worden.

De hele dag door kan je ideeën uitwisselen of feedback ontvangen, ook van andere deelnemers. Je netwerk breidt uit met 7 nieuwe connecties in verschillende branches.

Tijdens de training maak je gebruik van je eigen laptop. Bij voorkeur met een Microsoft Office pakket voor een Excel template. Wifi is vanzelfsprekend aanwezig.

Wat zijn de deliverables?

 • Een Content Strategie opgebouwd in 6 belangrijke stappen
 • Inclusief o.a.:
  • Een omschrijving van je WHY, je positionering
  • een Persona of Avatar, wat is hun pijn en frustratie. Wat zijn de angsten en gevolgen. Wat is de ambitie en zijn de doelen en belangen. Maar ook wat zijn de psygographics
  • De fases van de ‘Customer Journey’
  • Een methode en template voor je Content kalender
  • Je eigen werkboek voor opdrachten tijdens de training en om mee te nemen
 • Toegang tot een besloten Facebookgroep
 • Een certificaat

Investering

De investering  voor deze training is € 225,- (Naf 299,- voor op Curaçao) per persoon, inclusief de genoemde deliverables, lunch, koffie/thee/water en snacks. Meld je snel aan want er zijn slechts 7 het beschikbare plekken.

Aanmelden of meer informatie? Dat kan via ria@mixmarketing.nl

Wil je een ‘in-company’ training voor de stakeholders in je bedrijf? Stuur een mail ria@mixmarketing.nl of bel 06 83030848.

Tot snel,

Ria Luitjes

Meer weten over de ervaring van Ria Luitjes, check linkedIn. Hier kan je ook een paar referenties over mijn trainingen vinden. Klik hier

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

data privacy week 2024

Data Privacy Week 2024 voor CA+

MIXmarketing organiseert voor de gecertificeerde CA+ bedrijven de Data Privacy week. De Gecertificeerde bedrijven willen iedereen bewust maken van de schat aan gevoelige informatie die