Column Dushi Magazine: Social Media jargon

Dushi magazine # 5 , met mijn artikel over Social Media Jargon ligt in de winkel. Heb je het artikel over Social Media van Ria Luitjes gemist? Geen probleeem je kunt het volledige artikel over Social Media jargon in het op de website lezen. Hoe is het ontstaan en wat zijn de populaire afkortingen in het Engels maar ook in het Papiamentu.

Een taal is steeds in ontwikkeling en waar nodig wordt een taal aangepast. Binnen Social media wordt er een ‘aangepaste, nieuwe taal’ gebruikt, geënt op de bestaande talen maar waar snelheid een grote rol speelt. We kennen waarschijnlijk allemaal wel OMG, TGIF, LOL of the tekentjes: 🙂 en ;-). O, My God, Thank God Its’ Friday, Lot Of Laughter, of de tekst zo schrijven zodat de ontvanger weet dat het bedoeld is te lezen met een glimlach, knipoog of ik lig in een deuk van het lachen, is dan toch iets langer!

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts

data privacy dag 2023

Data Privacy Dag 27 januari 2023

Voor de CA+ gecertificeerde bedrijven organiseert MIXmarketing voor de tweede keer de Data Privacy Dag. 27 januari 2023 is de dag om je vertrouwelijke materialen

social media dag blog ria luitjes mixmarketing

Social Media dag

Vandaag, 30 juni 2022 is het Social-Media dag. Is dat belangrijk? Nee helemaal niet. Alleen zet het mij wel aan het denken, aangezien ik veel

webinar user tips zoom

Zoom tips & tricks

Webinar: Studenten voor studenten.
We weten na twee jaar corona en vele online-sessies inmiddels wel hoe het werkt. Toch zie ik dagelijks online dingen die beter kunnen. Zeker als je een leuke rol hebt tijdens deze webinars. Daarom speciaal voor de Webinars voor RCN /OCW op 29 en 31 maart hieronder meerder tips voordat de sessie begint en tijdens de sessie.