Column Dushi Magazine: Social Media jargon

Dushi magazine # 5 , met mijn artikel over Social Media Jargon ligt in de winkel. Heb je het artikel over Social Media van Ria Luitjes gemist? Geen probleeem je kunt het volledige artikel over Social Media jargon in het op de website lezen. Hoe is het ontstaan en wat zijn de populaire afkortingen in het Engels maar ook in het Papiamentu.

Een taal is steeds in ontwikkeling en waar nodig wordt een taal aangepast. Binnen Social media wordt er een ‘aangepaste, nieuwe taal’ gebruikt, geënt op de bestaande talen maar waar snelheid een grote rol speelt. We kennen waarschijnlijk allemaal wel OMG, TGIF, LOL of the tekentjes: 🙂 en ;-). O, My God, Thank God Its’ Friday, Lot Of Laughter, of de tekst zo schrijven zodat de ontvanger weet dat het bedoeld is te lezen met een glimlach, knipoog of ik lig in een deuk van het lachen, is dan toch iets langer!

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts

data privacy week 2024

Data Privacy Week 2024 voor CA+

MIXmarketing organiseert voor de gecertificeerde CA+ bedrijven de Data Privacy week. De Gecertificeerde bedrijven willen iedereen bewust maken van de schat aan gevoelige informatie die

Branchedag 2023 Lejeune association management

Branchedag 2023 Lejeune

Voor Lejeune Association Management zat ik in de organisatie van de Branchedag 2023. Samen van elkaar leren en elkaar inspireren. Met elkaar werken aan de