Powervrouwen: Helmi Smeulders, Caribbean Spice Girl

In het kader van een waardevolle content strategie voor CX pay zijn we gestart met ondernemers het verhaal te laten vertellen over hun eigen bedrijf maar ook over wat het online betalen en ontvangen van betalingen voor hun betekent. Onder de titel ‘Meet the Merchant’ komen diverse ondernemers aan het woord.

Ondanks dat ik nu weer twee jaar in Nederland woon, werk ik niet alleen voor Nederlandse klanten. Ik heb het geluk om o.a. te mogen werken voor CX Pay Caribbean. CX Pay, gevestigd op Curaçao, is de lokale Caribisch aanbieder van e-payment. Zij leveren de oplossing voor de ondernemers voor het ontvangen van creditcard betalingen en sinds kort ook 140 alternatieve betalingsmethodes zoals iDEAL (Nederland) of WeChat (Brazilië).

In het kader van een waardevolle content strategie zijn we gestart met ondernemers het verhaal te laten vertellen over hun eigen bedrijf maar ook over wat het online betalen en ontvangen van betalingen voor hun betekent. Onder de titel ‘Meet the Merchant’ komen diverse ondernemers aan het woord.

Vasthouden aan de cashbetalingen

Als ondernemer op Curaçao had je tot en paar jaar geleden niet de mogelijkheid om creditcardbetalingen te ontvangen op je lokale bankrekening maar ook nog eens in je eigen valuta; de Naf. CX Pay heeft daar 2,5 jaar geleden verandering in gebracht. Toch blijft men vasthouden aan de cashbetalingen Curaçao. Vreemd want er wordt heel veel aangekocht online in de USA, van kleding tot keukens. Ook vliegtickets of vakanties worden met het grootste gemak online gekocht. Toch is men nog terughoudend voor lokale online aankopen en betalingen.

Laten vertellen door ervaringsdeskundigen

Tijd dus om het verhaal te laten vertellen door ervaringsdeskundigen. In dit geval op Curaçao. Zelf heb ik het genoegen gehad meerdere malen samen te werken met Helmi Smeulders, in het geval van Thelma & Louise. Samen het event van een klant succesvol maken. In haar rol als ‘Spice girl; heb ik genoten van haar 1e boek en zal vast ook enthousiast zijn over haar 2e boek dat op 1 december 2018 uitkomt. Daarnaast heeft Helmi al eens bij mij een training Marketing/Social media gevolgd. Die ik overigens nog steeds met enorm veel energie en plezier geef bij elk bezoek aan Curaçao. Zo staat er bijvoorbeeld voor 27 november een Training Content Strategie gepland.

Leuke ideeën uitwerken!

Het is een wereld zakenvrouw die ik enorm bewonder en die ik tijdens mijn komende bezoek aan Curaçao ook zeker zal spreken. Wie weet wat voor leuke ideeën er dan weer worden uitgewerkt op opgepakt!

Lees hier het interview voor CX Pay met Helmi Smeulders, de Caribbean Chef.
Meer informatie over de boek lancering van Helmi ‘Caribbean Spice girl’, klik hier.
Wil je de laatste informatie over online betalen volg dan de Facebookpagina van CX Pay.
Werk je op Curaçao en wil je een training bij mij volgen kijk eens op deze pagina.

 Fotocredit: Eef Ouwehand

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts