interview duurzaamheid CA+ spanningsveld AVG en circulariteit

Interview: Spanningsveld tussen vertrouwelijke archiefvernietiging en duurzaamheid

Voor FNOI INFO winter editie 2020, interviewde ik Martin van Tuijl, Sourcing Director Recycled Fiber Europe bij ESSITY over duurzaamheid. Hij is verantwoordelijk voor de toevoer van oudpapier voor tien fabrieken van Essity. ‘In deze fabrieken produceren zij hygiënematerialen, zoals toiletpapier en tissues. Oudpapier is een belangrijke grondstof die we daarvoor gebruiken. Wereldwijd koopt Essity jaarlijks twee miljoen ton oud papier in. Europa is goed voor de helft daarvan. Zij zijn marktleider op het vlak van de verwerking van hoogwaardige papiersoorten.’

Het spanningsveld tussen vertrouwelijke archiefvernietiging en duurzaamheid. “P3 is klein genoeg om papieren datadragers vertrouwelijk te kunnen vernietigen. Het hoeft niet kleiner!”

‘Na de invoering van de AVG is er een duidelijke trend ontstaan richting een kleinere snippergrootte. Die is doorgeschoten. Begrijp me niet verkeerd; het bewustzijn dat je voorzichtig moet zijn met  vertrouwelijke documenten is prima. Echter, het betekent niet dat je gelijk op het kleinste formaat moet gaan vernietigen.’

Lees het interview op pagina 15 via de digitale versie https://lnkd.in/dN4W6Un

interview duurzaamheid CA+ spanningsveld AVG en circulariteit

Het is weer een mooie editie geworden Frank van Veen en Erik Timmermans. Thanks!!
CA+ Certificering #content #vertrouwelijkvernietigingen #privacy #duurzaamheid

Ria Luitjes

Lees ook: Visie op circulaire economie en de rol van recycling

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts