MIXmarketing Powervrouwen

Powervrouwen: Soroptimisten international netwerk, Den Haag

Powervrouwen | Soroptimisten.

Dingen doen die leuk zijn en er energie van krijgen! Dat doe ik graag en zo ben ik onder het thema: ‘Powervrouwen’ begonnen met het interviewen van onderneemsters of zakenvrouwen. Zo ook deze keer de Soroprtimisten. Anders gezegd; intrviews met ondernemende vrouwen. Vanuit verschillende invalshoeken en publicatie op verschillende platforms. Dit interview is met Nanny en Janny voor ‘De Vogelwijkkrant’. Wederom een van de mooie verhalen van ondernemende vrouwen in de wijk waar ik, na 8 jaar buitenland, sinds 1 ½ jaar weer woon.

Vrouwennetwerk

Vrijwel iedereen is bekend met serviceclubs als de Lions of Rotary. Van het vrouwennetwerk Soroptimisten hebben echter velen niet eerder gehoord. Toch is dit een zeer actief netwerk waarbij wereldwijd meer dan 80.000 vrouwen zijn aangesloten. In Nederland zijn ruim 3.000 vrouwen actief waarvan 45 in de club ‘s Gravenhage. Laten er nu zes van hen in de Vogelwijk wonen! Met twee van deze ‘Sorren’, zoals ze zich noemen, spraken we over hun carrière, passie en drive, de kracht van het netwerk en de activiteiten die zij ondernemen om meisjes en vrouwen te steunen, in Nederland maar ook in andere delen van de wereld.

Soroptimisten Den Haag MIXmarketing vrouwennetwerk

Internationaal

Soroptimisten vormen een internationaal netwerk in 135 verschillende landen. De eerste vrouwenclub met de naam Soroptimists ontstond in 1921 in de Verenigde Staten. Daarna breidde de beweging zich als de spreekwoordelijke olievlek uit over de aardbol. De Haagse ‘afdeling’ was de eerste in Nederland: opgericht in november 1927. Soroptimisten zijn vrouwen met een beroep die hun kennis en vaardigheden inzetten om wereldwijd de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren. De naam is afgeleid van het Latijnse sorores (zusters), die het beste ofwel het optimum nastreven.

Lid voor het leven

Ten tijde van de oprichting van het Soroptimisme zo’n honderd jaar geleden mochten getrouwde vrouwen niet werken. Werkende vrouwen hadden dus geen gezin. Het lid zijn van een soroptimistenclub vormde een belangrijk deel van hun sociale leven. Zij bleven hun leven lang lid.

 

powervrouwen interview MIXmarketing

Ria, aspirant Soroptimist

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts