Adverteren op Facebook?? Het kan weer lokaal met Curacao & Nederlandse Antillen

Na 1.5  jaar niet kunnen adverteren op Facebook met als targetgebied/land Curacao of Nederlandse Antillen is dat sinds gisteren wel weer mogelijk. Dankzij de opmerkzaamheid van Sebastiaan Opschoor die de advertenties plotseling voor bij zag komen, ben ik gisteren gaan testen. We kunnen Curacao nog niet als land aankiezen in ons eigen persoonlijke profiel. Vandaar dat het verstandig is als je gaat adverteren zowel Curacao als Netherlands Antilles aan te kiezen als land. Ongeveer 92,500 Facebook accounts hebben dit toch nog staan als land i.p.v. Curacao. Mijn gevoel is dat ze dit ook niet snel gaan aanpassen. Met een steekproef heb ik gemerkt dat 10 van de  10 nieuwe likes als landcode Nederlandse Antillen heeft.

Hoe maak je je advertentie:

Ga onder je eigen profiel naar de Facebookpagina waarvoor je een advertentie wilt maken.

Rechtsboven op de pagina klik je op: Promote page/Create an add/maak een advertentie.

Vervolgens krijg je onderstaand voorbeeld. Dit voorbeeld is van de Stichting Drazans jeugd Theaterschool op Curacao.

Lokaal adverteren op Facebook kan weer op Curcacao & Nederlandse Antillen

 

 

Nederlandse Antillen staat al ingevuld als suggestie, voeg toe Curacao en voeg eventueel extra interesses toe naast het voorstel dat Facebook je al geeft. Of verwijder interesses als je een breeder publiek wilt bereiken.

Nu heb ik een creditcard gekoppeld aan al de Facebookpagina’s die ik beheer. De creditcard is gekoppeld aan een persoon en niet aan een pagina. Heb je dat nog niet gedaan dan zal je je gegevens nog moeten invullen en moeten wachten op een accoord vanuit Ierland, waar de financiele afdeling van Facbook gevestigd is.

Klik vervolgens op ‘Promote’.

In dit geval komt er geen einddatum in beeld.  Wil je een einddatum invullen ga dan weer naar je pagina en klik nu op Ads manager/ Advertentiebeheer wederom rechtsboven. Pas de einddatum en eventueel tijd aan en je advertentie stopt automatisch.

Vanuit Facbook krijg je regelmatig een mailtje met de reeds gemaakt kosten die verrekend gaan worden via je credit card.

De ander vorm van promotie is het promoten van een nieuwe post/update. Rechtsonder krijg in de update zie je dan staan: ‘boost post’. Het pricipe werkt het zelfde dus hier ook Curacao & Nederlandse Antillen kan aankiezen.

Succes met adverteren.

Vragen???

Mail ria@mixmarketingcuracao.com of  bel me op 514 8552.