MIXmarketing heeft nieuwe domeinnaam en nieuw mailadres. Van .AN naar .COM… Waarom???

Met de opheffing van de Nederlandse Antillen verdwijnt ook de .AN extensie. Hievoor in de plaats komt de extensie .cw, wat staat voor ‘Curaçao West-Indies’. Elk bedrijf met een .AN extensie zal dus moeten overstappen op een andere extensie. Dus een goed moment om als bedrijf er even bij stil te staan of je wilt overgaan op .CW of liever voor bijvoorbeeld .COM kiest.

Update: 3 september 2012: Na een reactie op linkedIn op dit artikel blijkt dat de regering na een discussie over West-Indies heeft aangegeven dat de W van CW staat voor Willemstad.

Mijn Internetprovider en technische ondersteuning Kukki & Ko heeft hiervoor een paar maanden geleden al aan haar klanten een informatiebijeenkomst gehouden. Overstappen is veel werk, denk aan alle e-mail accounts binnen je bedrijf, briefpapier, je ‘online listings’ bij bv yellowpages maar ook alle links op je website waarin je mailadres staat of links naar je website vanaf andere websites. Vergeet ook niet al je Social Media platformen zoals Facebook, LinkedIn, Twitter, Pinterest. Werk aan de winkel dus.

Je .CW extensie vraag je aan bij de UNA, een ingewikkeld proces als je het vergelijkt met het aanvragen van een .com domeinnaam. Daarnaast is de jaarlijkse bijdrage voor je .CW domeinnaam ook hoger. Zelf heb ik gekozen voor www.mixmarketingcuracao.com. Als je domeinnaam niet beschikbaar is geeft de toevoeging curacao bij een .COM domeinadres in ieder geval het lokale karakter weer.

Waarom deze informatie? Ik zie dat mijn (nieuwe) klanten nog niet zijn begonnen met de overgang naar een andere extensie. De extensie .AN zal medio 2013 niet meer beschikbaar zijn. Ben je niet voorbereid dan is het wel even schrikken…………….

Nieuwe gegevens MIXmarketing:

www.mixmarketingcuracao.com
Ria@mixmarketingcuracao.com