Workshops ‘Social Media’ voor de basisschool Klein College Curaçao, groepen 6,7 en 8.

Workshops ‘Social Media’ voor de basisschool Klein College Curaçao, groepen 6,7 en 8.

Als je kinderen op school hebt is het vrij normaal de school te helpen met diverse activiteiten. Geen oudercommissie of evenementen-commissie voor mij. Groepjes kinderen begeleiden tijdens een uitje of heen en weer rijden wel weer. Maar toen de docent van groep 8, van Klein College mij vroeg of ik tijdens de themaweek Multi-Media, workshops Social Media wilde geven aan de oudste groepen van de school, vond ik dat wel erg leuk. Leuk, omdat dit weer een geheel andere doelgroep is, maar wel een doelgroep die zeer bepalend is voor in de toekomst wat natuurlijk weer belangrijk is voor mijn huidige klanten.

Zoals het plaatje al aangeeft, er is een generatie kloof……………..Want ondanks mijn drukke bezigheden in Social Media zit ik ook niet 24 uur per dag online mee te kijken met mijn kind doet. Ik respecteer zijn privacy, loop samen met hem zijn instelling na en hoop dat hij (net iets meer dan een ander) na aanleiding van de dingen die ik vertel de gevaren ziet van Social Media, maar ook de mogelijkheden die het biedt. Dit was voor mij het uitgangspunt voor de workshops.

Wat mij altijd weer opvalt, is dat voor zowel volwassenen als voor kinderen geldt: ‘Facebook = Social Media’. Dat social media veel meer is dan Facebook leg ik uit in workshops die ik geef aan volwassenen, met een eigen bedrijf of werkzaam in een commerciële functie bij een bedrijf op Curaçao of in de regio.  En nu dus ook aan 10-13 jarigen, weliswaar met een aangepast programma. De reacties van de kinderen is gelijk aan die van de volwassenen: O, ik wist niet dat er zoveel meer was! Ik wist niet dat het zo groot was!

Maar Facebook is op Curaçao wel het meest gebruikte Social Media platform, ter voorbereiding heb ik een onderzoek gedaan naar de privacy instellingen op Facebook van de aanwezige leerlingen en docenten. Door de uitkomsten te delen met de betreffende groep blijkt dat veel kinderen zich niet realiseren hoe belangrijk de privacy instellingen zijn. Een kind dat zich realiseert, dat ik als volwassene alle foto’s kan zien terwijl we geen vrienden zijn, slaat in als een bom. Mijn eerste gedachte was: Ik ben blij als 1 kind zijn of haar instellingen heeft aangepast na mijn workshop!

Alle groepen waren erg enthousiast tijdens de workshops, meerdere malen verbaasde reacties en in sommige  gevallen ‘geshocked’, maar bovenal was er veel interactie. Van de verschillende docenten heb ik begrepen dat het veel reacties los gemaakt heeft bij de kinderen en dat er nadien nog veel over gesproken is in de groepen. Leuke reacties dus, maar ook via mijn eigen Social Media netwerk heb ik al verzoek gekregen voor meer workshops op scholen, soms met een brede insteek en een ander weer binnen een bepaald thema bijvoorbeeld: ‘pesten’ of een gehele andere doelgroep, b.v.: ‘ouders’! Genoeg te doen dus!

Op de ‘MIXmarketing Youthube channel‘ heb ik een speciale playlist aangemaakt ter inspiratie.

Heb je vragen of wil je meer weten over Social Media op Curaçao zie www.mixmarketingcuracao.com Bellen kan ook: +5999 514 8552