20 oktober: Facebook paars op ‘Spirit day’.

‘Spirit day’ is weer initiatief  van o.a Facebook om aandacht te vragen voor pesten en digitaal misbruik in dit geval specifieke aandacht voor de homosexuele jeugd (LGBT, lesbian, gay, bisexual and transgender), meldt Mashable op haar website. In een eerder onderzoek geeft 56% van de jeugd aan op Facebook gepest te worden. Op 20 oktober vraagt Facebook voor de LGBT jeugd extra aandacht in de vorm van ‘Spirit Day’ door haar werknemers te vragen hun profiel foto paars te maken, dat staat voor het paars uit de regenboog met de betekenis ‘spirit’ Daarnaast zijn voor deze dag 2 pagina’s paars: — Facebook Diversity and Facebook Safety — Facebook heeft ook een digitale tool ontwikkelt om pesterijen te kunnen rapporteren en is o.a partner in MTV’s “a Thin line” campagne.

Zie ook de ‘Spirit Page’, gesponsord door GLAAD http://www.facebook.com/GLAAD

(Met dank aan www.mashable.com)