Omzet sociale netwerken stijgen naar 10,3 miljard USD

Op 11 oktober 2011  meldt Garntner dat de inkomsten sociale netwerken stijgen naar 10,3 miljard USD. Dit is een stijging van meer dan 41% t.o.v. vorig jaar. 53% van de inkomsten zijn afkomstig van advertenties. Een derde is afkomstig van ‘games’. Gartner verwacht in 2015 een omzet van 29,1 miljard USD.

Marketeers maken de overstap van eenmalige advertenties en kliks naar ‘continue engagement ‘ met het internet gebruiker en zal daarom een hoger percentage van hun reclamebudget spenderen aan ‘social networking’, zegt Neha Gupta, senior researchanalist bij Gartner. “Dit komt vooral omdat sociale netwerken, met de hulp van sociale analyse bedrijven, in staat zijn om de onderling verbonden data structuren van de gebruikers te ontsluiten met andere woorden het  in kaart brengen van lijsten van vrienden, hun opmerkingen en berichten, foto’s en al hun sociale relaties, contact informatie en de bijbehorende media . ”

Klik hier voor het volledige persbericht