Tweet top 10 familieberichten via Social Media ‘done or not done?’

De Tweet top 10 van afgelopen week t/m 1 april leek totaal niet op die van de week ervoor. Met uitzondering van voetbal is er geen doorlopende trend. Uiteindelijk gaven twee onderwerpen mij de inspiratie om te schrijven over de Tweet top 10 van afgelopen week: jarig zijn en overlijden resp. de nummer één en twee.

De # 1 afgelopen week wordt veroorzaakt doordat de 9 miljoen ‘follows’ van Lady Gaga haar feliciteren met haar 25ste verjaardag. Waar zijn de verjaardagskaarten gebleven??  Zelf merk ik ook dat ik weinig kaarten meer verstuur, hier op Curaçao al helemaal niet. Meestal gebruik ik Facebook, maar ook een sms of een ‘BB pingetje’ volstaat om iemand te feliciteren.  Je kan je hierbij twee vragen stellen, ten eerste: is hiermee social media de grote bedreiging voor alle postbedrijven geworden? En ten tweede wordt een social media berichtje net zo gewaardeerd als een kaartje? Voor wat betreft de laatste geldt voor mij een berichtje op de dag zelf vind ik leuker dan een kaartje dat twee weken te laat aankomt.

Op #2 het gerucht dat Charlie Chan was overleden. De in Hong Kong geboren Charlie Chan o.a. acteur en filmmaker, heeft in meer dan 100 films gespeeld en is bekend om zijn acrobatische vechtkunst. Ondanks dat twitteraars wisten dat het niet waar was werd het bericht veel ‘geretweet’. Het feit dat een bekende persoon is overleden heeft natuurlijk een bepaalde nieuwswaarde. Maar stel er is iemand overleden in je omgeving. Plaats je dan een overlijdens bericht op je Twitter of op je Facebook, of is dat ‘not done’? Gelden er andere waarden en normen voor een felicitatie dan voor een overlijdens of condoleance bericht? Wat vind jij?

Volledige Top 10

  1. Lady Gaga
  2. Gerucht Charlie Chan
  3. Voetbal (Braziliaanse voetbal club GALO, vierde haar 103de verjaardag)
  4. New York (eigen twitter account)
  5. Oxford Englisch dictonary (LOL, OMG en FYI zijn toegevoegd)
  6. Formule 1 races (KERS systeem)
  7. World cup Cricket
  8. NCAA college basketbal
  9. Britney Spears
  10. Overlijden Geraldine Ferraro

Zie ook Mashable.com  Whatthetrend.com

Wat is ‘done en not done’ bij familie berichten? Laat me weten wat je er van vindt, laat je commentaar hieronder achter?