Tip: je vrienden worden ‘likes’. Je persoonlijk profiel omzetten naar een zakelijke pagina.

Je hebt een bedrijf,  je bent vrijwilliger bij een voetbalvereniging of  dansclub. Je zit op Facebook en je hebt ooit een persoonlijk profiel aangemaakt met je de naam van je bedrijf of club. Dan biedt Facebook je nu de mogelijkheid om deze om te zetten naar een zakelijk pagina (fanpage). Facebook stelt zelfs dat je moet overstappen omdat een persoonlijk profiel niet bedoeld is voor zakelijke boodschappen en je dus hiermee de regels overtreed. Daarnaast kan je met je persoonlijke profiel maximaal 5.000 vrienden hebben en voor een aantal bedrijven, zelfs op Curaçao, is dat toch te weinig. Het aantal ‘likes’ is oneindig. Een ander voorbeeld zijn de insights, deze insights geven je de mogelijkheid om je activiteiten op de juiste wijze bij te sturen.

In het kort  5 aandachtspunten

1)      Je profielfoto verhuisd mee

2)      Je vrienden worden omgezet in likes

3)      Alle overige content gaat niet mee, zoals fotoalbums en informatie. Dus zorg voor een back-up voor alle zekerheid ook van je vriendenlijst en je geplaatste ‘posts’.

4)      Je profiel wordt dus omgezet naar een zakelijk profiel en jij bent nu administrateur

5)      Heb je alles omgezet dan kan je niet terug naar een persoonlijk profiel.

Er is veel over te vinden op de help pagina van Facebook. Zie ook andere tips van MIXmarketing. Heb je vragen neem dan contact op!

Deel dit op Facebook met je vrienden via onderstaande Facebook button.