Rol Social Media demonstraties Egypte

rol social media EgypteSocial media speelt een grote rol tijdens de demonstraties in Egypte, is #1 trend in Tweet top 10.

Zoals Mashable aangeeft gebruiken journalisten massaal Social Media om verslag te doen van de demonstraties. De demonstraties gingen gewoon door ondanks pogingen van de regering om de beschikbare communicatie kanalen te blokkeren zoals Internet, SMS, TV uitzendingen van journalisten en het mobiele netwerk.

Journalisten gebruiken Twitter updates van interviews met mensen op straat of gewoon observaties, persoonlijke Facebook pagina’s van journalisten bevatten interviews, observaties maar ook persoonlijke meningen. YouTube filmpjes en live stream van de demonstraties op het Internet. Het Social Media team van de krant ‘The Post’ dat sinds het begin van de demonstraties, haar eigen blog site met behulp van Twitter, Facebook en andere Social Media Netwerken continue up-to date houdt.

Veel discussies in de afgelopen week over de rol van Social Media tijdens de gebeurtenissen in Egypte CNN wijdt er een heel item aan. We vinden het belangrijk om aan te tonen dat Social Media een rol heeft in bepaalde gebeurtenissen. Even Googlen; ‘role of Social Media Egypt’ levert  op moment van schrijven van deze blog; 99.300.000 hits, 22.700.000 foto’s en 1.400 video’s op.  Is het een Social Media nu middel of is het een doel? Dat moet iedereen voor zich zelf bepalen. Een opmerking vond ik treffend over de rol van Social Media tijdens de demonstraties in Tunesie:  “Harvard’s Jillian York writes the Tunisia protests would have happened with or without Twitter and Facebook — but we might not have heard about it.